Keittiön tiskialtaaseen päätyy ruuanlaiton yhteydessä ja likaisten astioiden mukana usein rasvaa, ruokajäämiä ja muita epäpuhtauksia, jotka yhdessä kosteuden ja lämmön kanssa luovat ihanteelliset kasvuolosuhteet bakteereille. Tiskiallas täytyykin siis pestä säännöllisesti, jotta pöpöt eivät pääse leviämään keittiössä.

Huolehdi tiskialtaan siisteydestä päivittäin
Pidä tiskiallas siistinä laittamalla likaiset astiat heti astianpesukoneeseen tai pesemällä ne saman tien käytön jälkeen. Altaan peruspesu hoituu helposti lämpimällä vedellä ja tipalla käsiastianpesuainetta. Ruokasooda tepsii hankalimpiin ja pinttyneisiin tahroihin. Älä myöskään säilytä tiskiharjaa tai -rättiä altaan pohjalla, sillä kosteina ja likaisina ne keräävät helposti bakteereja. Huuhtele ne aina käytön jälkeen ja aseta kuivumaan.
Roskat roskikseen
Keittiön tiskialtaaseen päätyy helposti kaikenlaista, ruoantähteistä ruokaöljyihin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tiskiallas ei ole roskis. Erityisesti rasva on haitallista viemäriputkille, sillä se kiinnittyy putkien seinämiin ja voi aiheuttaa tukoksia. Parempi vaihtoehto on antaa rasvan jähmettyä ja laittaa se biojätteeseen tai kaataa se tyhjään maitotölkkiin ja hävittää sekajätteen mukana. Viemäriin päätyvät ruoantähteet ja rasva houkuttelevat myös viemärirottia ja tarjoavat niille suotuisat elinolosuhteet.
Näin saat tiskialtaan kiiltämään ja viemärin vetämään
- Tyhjennä tiskiallas astioista ja heitä ruuantähteet biojätteeseen.
- Kostuta allas lämpimällä vedellä.
- Ripottele tiskialtaaseen ruokasoodaa ja lisää muutama tippa käsitiskiainetta.
- Hankaa allas huolellisesti harjalla tai sienellä.
- Kaada myös viemäriin ruokasoodaa ja sitten loraus etikkaa. Kuohuva seos avaa tukoksia ja puhdistaa viemäriä.
- Kun kuohunta loppuu, laske runsaasti kuumaa vettä päälle.
- Huuhtele tiskiallas lämpimällä vedellä ja kuivaa se lopuksi.